duminică, 1 iunie 2014

Despre antreprenori şi antreprenoriat în cercetarea științificăDespre antreprenori şi antreprenoriat în cercetarea științifică

Nu este în Forbes si nici in Top…cei mai bogaţi români ( deşi nimic nu i-ar lipsi pentru a “accede” în aceste clasamente)  - este, în schimb, cel care “vede” potenţialul din cercetarea ştiinţifică şi care se “încăpăţînează” să creadă că ştiinţa merită tot aurul din lume.

E visător? Aventurier? Mecena? Businessman? 

Care să fie “portretul robot” al antreprenorului din domeniul cercetării ştiinţifice? Şi care sunt acele cercetări şi acele domenii ştiinţifice, “antreprenoriabile”, ca să spunem aşa? Există cercetări ştiinţifice care se “pretează” mai bine decât altele pentru a fi comercializate?
Răspunsul la toate aceste întrebări şi la încă multe altele îl vom afla în ediţia de luni a Cafenelei de ştiinţă cu cei care ştiu, deja, răspunsurile! 

Paula Apreutesei, Director, Programul de cercetare aplicată și inovare, Fundația "Romanian-American Foundation", Ovidiu Popovici, Preşedintele Consiliului ştiinţific al MBTelecom,  Adrian Bizgan, director cercetare MBTelecom, antreprenor în Gnosis Kernel și Gnosis Evomed, laureat al Premiului Special acordat de Serviciul pentru Situații de Urgență al orașului Geneva la Salonul Internațional de Invenţii Geneva, 2014, antreprenor specializat in introducerea pe piata a rezultatelor cercetarii, Bogdan Mănoiu, antreprenor în proiecte de cercetare aplicativă, laureat al Marelui Premiu la Salonul International de Inventii Geneva, 2014 pentru sistemul IREWIND, Adrian Şerban, doctor în fizică,  master în business administration, specialist în managementul şi comercializarea proprietății intelectuale, Centrul de Transfer Tehnologic din Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare pentru  Microtehnologie - IMT Bucureşti.

Realizator și moderator:  Corina Negrea
 2 comentarii:

  1. Buna ziua,
    este cumva emisiunea de pe 2 iunie din jurul orei 8pm?

    RăspundețiȘtergere
  2. cum se poate reasculta emisiunea de pe 02.iunie 2014?

    RăspundețiȘtergere