luni, 24 iunie 2013

România, din nou.... inovatoare!



Radio România Cultural vă invită la cea de-a patra ediţie din acest an a Cafenelei de ştiinţă

România, din nou.... inovatoare!

Au devenit sinonime cu fenomenul – pe care l-au şi creat - , sintagme precum „România dansează” şi, da, „Românii au talent”! 

Există, însă, şi o Românie care…inovează! 

Dovada? Nu numai zecile de medalii obţinute la saloanele de  inventică şi inovaţie din lume ci şi competiţiile de genul celei intitulată Imagine Cup 2013, cea mai importantă din zona de tehnologie dedicată studenţilor şi care a avut loc în luna aprilie la Universitatea „Politehnica” din Bucureşti sau  Intel ISEF, cea mai mare competiţie de ştiinţă şi inginerie pentru liceeni din lume, desfăşurată în luna mai în Phoenix, Arizona, Statele Unite şi unde Ionuţ Budişteanu a câştigat cel mai important premiu al competiţiei, Gordon E. Moore, în valoare de 75.000 dolari.  

Dar asta nu e totul!  O dovedeşte şi campania „Premiază inovaţia” , un minunat proiect de susţinere şi promovare a inventicii româneşti, promovat (proiectul) şi susţinută (campania) de filiala din România a companiei americane 3M, o companie americană de tehnologii cu peste 2500 de patente „la activ”, recunoscute internaţional şi a cărei existenţă, pe plan mondial, se datorează  inovaţiei. 

Despre toate acestea dar şi despre multe altele vorbim luni, 3 iunie a.c., la cea de-a patra ediţie a Cafenelei de ştiinţa din acest an. La o cafea, la modul propriu, într-un spaţiu inspirat şi inspiraţional: Librăria Humanitas de la Cişmigiu

În direct pe Radio România Cultural dar şi pe internet,  la www.culturalazi.ro, www.radioromaniacultural.ro , între 19.00 şi 21.00. 

           Invitaţi: Cătălin VELESCU, director general 3M România, Ionuţ BUDIŞTEANU, câstigatorul competiţiei Intel ISEF, Phoenix, Arizona, SUA,  Alexandru MIRONOV, jurnalist, scriitor, Dan MILICI, prodecan, Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, Suceava, organizatorul Concursului Naţional de Ştiinţă şi Tehnologie RoSEF, Adrian CIOROIANU, Intel România, Ştefan ALEXANDRU, Radu VLAD, Bianca TEŞILĂ, Alexandra BĂRBĂTEI, Laurenţiu COJOCARU, studenţi, membrii echipei TouchLight, finalista secţiunii Innovation a competiţiei Imagine Cup 2013 România.  

Realizator şi moderator: Corina Negrea



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu